понеделник, 30 април 2012 г.

Музей за фалоси Исландия

Исландският фалологически музей (да, идва от гръцкото „фалос“, а именно пенис) е единственият музей в света, разполагащ с експозиция от органите – вече бивша собственост, на общо 92 вида животни.

Музеят съществува от 1974-та година и оттогава се е сдобил с 272 препарирани, консервирани или хербаризирани пишки, които и досега  привличат туристи и туристки от цял свят. Намира се в Рейкявик до 1997-а година, после колекцията е пренесена в тихото рибарско селце Хусавик, на 480 километра от столицата.

Целта на основателя на музея Сигурдур Хятарсон е да събере на едно място фалосите на всички бозайници, населяващи исландските острови и океана около тях. 69 годишният пенсиониран училищен директор и преподавател се захванал да колекционира пениси, когато негови приятели рибари започнали да му подаряват, уж на шега, пениси от уловени от тях китове.

Най-големият фалос в колекцията на Хятарсон е принадлежал на спермацетов кит – 70 килограма, дълъг 170 сантиметра. Най-малкият е на хамстер – почти 2 милиметра.

В буквален и преносен смисъл, най-голяма гордост за музея, са именно пенисите от китове, които радват мъжете и плашат жените с необикновените си форми и поразителните си размери. Освен 55-те китови пениса, в музея има пениси и на 7 вида моржове и тюлени, бяла мечка, и дори 4 легално дарени и сертифицирани пениси от Хомо Сапиенс – т.е. човешки.
bgtatko.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails

ADS